Säker på in- och utsida

Att ha en bra telefon som är säker att använda är nog inget som folk brukar gå runt och fundera över, men det är minst lika viktigt för det. Det är inte många som vet hur man ska göra för att skydda sin telefon från allt ifrån virus till intrång i sin telefon med hemliga sms, bilder med mera. Till skillnad från våra datorer tänker inte många på vad som faktiskt kan hända med ens telefon. Något som man skrivit om på svd.se:

Våra mobiltelefoner innehåller ofta lösenord till de tjänster vi använder, har tillgång till vår e-post och en del annan personlig och kanske även känslig information. Kort sagt, information som vi gärna vill skydda. Enligt en ny undersökning från Telia Trends, där drygt 1 900 personer fått svara på frågor om it-säkerhet i allmänhet och it-säkerhet i mobilen i synnerhet, vet bara 24 procent hur de ska skydda sin mobiltelefon på bästa sätt. När frågan i stället handlar om våra datorer svarar närmare hälften att de har bra koll på tillgängliga säkerhetslösningar. (Läs hela artikeln här).

Men något som är lika viktigt som att ha en säker telefon är att skydda den på utsidan. Att tappa telefonen mot en hård gata kan vara minst lika förödande som att få ett virus. Att ha skal, fodral och skärmskydd är därför något som är väldigt viktigt. Det kan man hitta på http://fyndiq.se/samsung/samsung-galaxy-s4-alla-tillbehor/ och det finns massor av olika varianter som passar vem som helst. För en säkrare och snyggare telefon!