Ett tryggare hem

Hur gör du för att vara säker i ditt hem? Både när du är hemma och när du är på resande fot? Det finns en uppsjö av bra larmsystem som vi kan ta del av. Och tekniken blir bara bättre, säkrare och snyggare. Nu då smartphone-telefonerna tagit över marknaden kan vi styra våra larm smidigt och enkelt genom dem. Det går även natt få bilder av sitt hem.

Bra tips för att undvika inbrott

Beroende på årstiden så ökar brottsstatistiken  Den värsta dagen som det sker flest inbrott på är under jul och nyårsafton. Då anmäls det flest brott. Men det finns saker du kan göra för att minska risken att tjuvarna väljer just ditt hem, eller att de får med sig värdefulla saker.

  • En bricka eller klisterlapp vid dörrar och fönster som signalerar att här finns det larm gör så många vänder på klacken.
  • Det finns många lampor som har en belysning som tänds när någon eller något rör sig i ett visst område. Att skaffa sådana exempelvis vid bakdörren gör att många avstår.
  • Ska ni vara borta så ta hjälp av granna med att hämta in posten, skotta uppfart eller vattna blommorna. Allt man kan göra för att visa att man inte är borta är bra.
  • Kommer tjuven in i huset gäller det att inte underskatta den utan har du saker av värde är det bra att förvara dem på annat ställe eller i ett värdeskåp. Ibland kan ett inbrott inte ens märkas då tjuvarna vet vad de vill ha.