Ett bra larm skyddar hemmet

Det finns många olika larm som man kommer behöva ha till sitt hem för att kunna vara helt säker. Många köper nog brandlarm och sätter upp i sitt hem på ett antal ställen, och det är bra. Men bor man i villa kan det vara extra klokt att försöka införskaffa både inbrottslarm och fönsterlarm. Allt för att vara på den säkra sidan. Det är enkelt att göra det och det bör inte kosta särskilt mycket. Exempelvis kan man beställa sådana larm från Homealarm.

Var inte för säker

Bor man i ett villaområde finns det massor med saker man kan göra för att undvika att få inbrott. En sådan sak kan vara att sätta upp inbrottslarm vid dörren, att byta ut sin ytterdörr mot en säkerhetsdörr och att sätta upp fönsterlås på alla fönster. Att ha två dörrar vid entrén kan också vara smart att införskaffa, om det är möjligt så att säga. Därefter också se till att ha uppskyltat på sin dörr att ”här vaktar hunden” eller ”vaktas av Securitas” eller liknande. För att se efter sina grannars hus kan man vara grannvakt (dvs. hålla koll på folk som inte bor där att de inte försöker göra inbrott) och att gå grannsamverkan vissa kvällar för att styra undan eventuella bovar. Även i lägenheter kan man ha larm även om det inte är lika vanligt som i villor.

 

Grannsamverkan, som är ett erbjudande från polisen och BRÅ riktat till bostadsområden, är inte fråga om något medborgargarde utan helt enkelt ett gemensamt ansvarstagande. Särskilt i utsatta perioder som semestertider.

 

Att få inbrott är inte så roligt. Man får en känsla av att någon eller några gjort intrång i sin bostad och rotat igenom privata saker. De har kanske dessutom stulit saker, men framförallt varit inne och kollat igenom bostaden. Det kan vara en obehaglig känsla och det är en känsla man vill undvika till varje pris, och det kan man göra om man införskaffar ett larm.